Carta dels alumnes de 6è als nous alumnes de 1r primària

Això ja s’acaba. Ja vam fer la celebració del final de curs a l’església de Sant Pere i, avui, us volem portar una cosa molt especial. Tot seguit trobareu la carta que van escriure els alumnes de 6è de primària per als futurs alumnes de 1r de Primària.

 

Un any més ens trobem a l’església de Sant Pere, per donar les gràcies pel curs que acaba. Nosaltres, els de 6è, finalitzem l’etapa de Primària per començar-ne una altra al setembre, la Secundària. Els canvis d’etapa sempre estan plens de dubtes, pors, curiositats, expectatives i reptes.  Així que avui, des de la perspectiva que ens dona estar ja a 6è, voldríem compartir amb els alumnes d’Educació Infantil de cinc anys, Les Petxines, el que nosaltres vam sentir quan estàvem a punt de fer el pas a Primària.

 

Pujar a Primària volia dir sentir-nos grans, volia dir aprendre a llegir millor (tot i que ja en sabíem força),  volia dir fer deures! Ara no ens agrada gaire fer-ne, però aleshores ens semblava que això era de grans! Ens feia il·lusió pensar que potser s’incorporarien nous companys i teníem ganes de fer nous amics per jugar. El canvi de tutor o tutora no ens preocupava, som una escola amb un tarannà proper i agradable, on tots ens coneixem i ens saludem, tot i que no tots els professors ens fan classe. Descobrir noves matèries ens va encantar: naturals, socials, o treballar les mates des d’un altre punt de vista va ser tot un descobriment. I els exàmens! Mai no n’havíem fet i va ser un repte important. Però també es disparaven les pors. Por de passar de ser els més grans d’Infantil a ser els petits de Primària, por a aprendre noves idees complicades i difícils i pensar si ho sabríem fer bé… Però a poc a poc aquestes pors van anar desapareixent i vam gaudir d’una etapa plena i de nous reptes.