Butlletí de notícies del primer trimestre

Veure el butlletí al navegador.

Després d’un temps en silenci, reemprenem de nou la comunicació a través d’aquest mitjà i aprofitem per desitjar-vos un molt bon Any Nou!

Sortim! és el lema de curs proposat per la Institució i que s’acosta molt al nostre “Oberts al món”. És el desig de conèixer i ensenyar, la voluntat de donar i la possibilitat, segur, de rebre! Sortir vol dir apropar-se a realitats diferents, disposats a aprendre dels altres i disposats a oferir el que nosaltres som i tenim. Per tant, us encoratgem a tots i totes: Sortim!

El primer trimestre és sense dubte llarg i ple d’activitats. Recordem les que han estat més rellevants: La castanyada; Santa Cecília, amb l’estrena de la possibilitat d’anar a La Calàndria, tot un encert perquè la comoditat ens ha fet gaudir més de les activitats dels nostres nens i nenes; la celebració de Santa Llúcia, el dia de la llum, una novetat participativa a Can Malet amb xocolatada per lluitar contra el fred; Els Pastorets a Ca n’Humet, un clàssic que millora cada any, una bona actuació i uns decorats de lluïment… i finalment la cantada tradicional de nadales.

Tot plegat amb el desig de fer una escola més oberta, més activa, més participativa, més propera. En aquesta línia, us convidem a participar en la conferència de Xavier Caparrós, per a pares i mares, que inaugurarà, el dia 20 de gener, unes sessions-tallers sobre la gestió de les emocions. No us ho perdeu!

Montse Rosanas
Directora

Notícies

Novembre 

HARRY POTTER

NOVEMBRE, MES DEDICAT A LA MÀGIA DE HARRY POTTER

La màgia va arribar a la nostra escola el passat trimestre! L’escola de màgia i bruixeria Hogwarts va ser ben present en el nostre dia a dia! D’aquesta manera ens sumàvem a les celebracions pel 20è aniversari de la publicació del primer dels llibres, ‘Harry Potter i la pedra filosofal‘.

Teníem la nostra pròpia estació de tren reproduint la famosa andana 9 3/4 que donava accés a tot aquest món màgic. Un cop dins, hem vist mussols portant cartes, hem recreat també el famós menjador i hem treballat forces valors que es poden trobar en les històries escrites per J K Rowling. Hem jugat, amb un gran èxit, a Quidditch aprenent noves paraules com bludgers, quaffle i snitch!

Coincidint amb aquesta celebració, ens vàrem afegir a diferents actes organitzats per l’Ajuntament: un d’ells va ser el d’intentar batre el rècord de persones disfressades com en Harry, amb la corbata de la casa Gryffindor, les seves ulleres, la vareta i la cicatriu que té al front. Un altre dels actes, el concurs de balcons engalanats el qual vàrem guanyar!

Per cert, Lord Voldemort no ens va venir a veure! Tots plegats l’hauríem vençut.

PROJECTE ERASMUS 

GLASGOW

El passat mes de novembre, tres mestres de l’escola van viatjar cap a Glasgow a realitzar una estada a l’escola Holy Cross, a través del  Projecte Erasmus European Connections.
Aquest projecte es basa en l’intercanvi d’idees educatives i en l’observació i aprenentatge d’altres sistemes educatius; en el nostre cas del sistema educatiu escocès.
El viatge va ser molt productiu, ja que es va poder aportar noves activitats a desenvolupar a l’escola.

SANTA CECÍLIA ÉS… MÚSICA!

PATRONA DE LA MÚSICA

La tarda del divendres 24 de novembre vàrem celebrar el festival de Santa Cecília a La Calàndria. Hi van participar alumnes d’Infantil i Primària ballant i/o cantant. Alguns alumnes d’ESO van ser els encarregats de fer les presentacions dels diferents cursos. Després de les hores d’assajos i els nervis inicials, finalment va sortir tot rodat!Notícies

Desembre

TEMPS DE NADALES

NADAL A CAN MALET I A LA PARRÒQUIA DE SANT PERE
Hem cantat i hem rigut; hem dibuixat i hem decorat i embellit les nostres classes i l’escola; hem pres xocolata ben calenta i hem menjat coca; hem trobat un moment per a la reflexió personal i pel recolliment; hem ajudat aquells veïns i veïnes que més ho necessiten; hem venut petits treballs fets pels alumnes i hem venut també flors de Nadal. I tot per a què?  

Doncs Nadal és la resposta! Sí! Nadal! Aquest temps que cada any vivim plens d’esperança, fe, i alegria. Tot el que hem fet té un punt en comú  encara que no ho sembli: créixer com a persones!  Tot el que hem fet ens ha ensenyat que sense esforç no aconseguiríem fites, sense assajar, no cantaríem bé! Sense planificar, la recollida d’aliments no hauria estat positiva, sense l’ajut d’altres no hauríem pogut prendre xocolata i sense l’esforç de qui compra, no hauríem engegat la campanya per la millora dels patis. Sense ganes i il·lusió no arribem enlloc. No són només paraules i explicacions el que hem fet. No! Hem treballat, hem passat de la paraula a l’acció i hem entès que si ens ajudem, el nostre entorn millora! Nadal! 

Celebrades les festes amb els nostres companys,  amb les nostres famílies, ens queda, ara, a tots l’esperit de Nadal! Volem que el missatge de pau, tenir esperança, segueixi present en nosaltres!

PASTORETS

COL·LABOREM AMB LA MARATÓ DE TV3

El 15 de desembre es van representar els Pastorets de Folch i Torres a l’espai escènic de Ca n’Humet de la nostra vila.

Els pastorets de la nostra escola sempre són molt especials perquè intervenen diferents grups de les diverses etapes: pastors, dimonis, ballarins, … que col·laboren amb els artistes principals de sisè i l’escenografia de cinquè.

Va ser un dia ple d’emocions, nervis, vergonyes, alegries, … El resultat ha estat increïble perquè els nostres alumnes van interpretar al gran públic tot el que han après d’una manera excepcional.

SOM SOLIDARIS!
SORTIM! UN DESEMBRE PLE DE SOLIDARITAT
Dins de la programació de Nadal a l’escola, les activitats solidàries han tingut un paper important. Alumnes de diferents cursos de l’escola han visitat als avis i àvies de la Casa Benèfica i de la residència Sant Jordi per compartir una estona amb ells, fer jocs i activitats i cantar Nadales. I alumnes de secundària han pogut visitar la tasca que es fa al banc d’aliments de La Sitja.

Aquest any, com a novetat, juntament amb la recollida d’aliments es va realitzar una cadena humana solidària amb tots els alumnes i professors de l’escola. Tota l’activitat de la recollida d’aliments la van organitzar els alumnes d’ESO3, que van ser els responsables de portar tots els aliments i productes d’higiene recollits fins a La Sitja.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració i als alumnes d’ESO3 per la preparació i tota la feina feta durant la recollida d’aliments.

L’ENTREVISTA
CONEIXEM A… LA KATIE!

LA NOSTRA AUXILIAR DE CONVERSA EN LLENGUA ANGLESA

El passat mes de setembre es va incorporar, a la nostra escola, la Katherine Williams com a nova auxiliar de conversa en llengua anglesa per les etapes de Primària i ESO. La Katie, com la coneixem a l’escola, ve d’Anglaterra i conviu amb diferents famílies d’acollida. Per tal que la pugueu conèixer una mica més li hem fet una petita entrevista que podeu llegir a continuació.

Hello Katie,

How is your new life here in el Masnou?

Every day is a new opportunity and I love that! No two days are the same, and I often find myself surprised by it´s beauty, the enthusiasm of the people and the activities I find myself being part of. The town is similar to my home town in Torbay, Devon, England. In Torbay I also live by the sea, and we have a harbour (/port) but the hills are smaller and there are a lot more fields full of farm animals, like cows and sheep.

Why did you decide to become a conversation assistant?

I found the opportunity one day when I was surfing the internet. It didn’t seem real; who would think that I could live in Spain for a year instead of rainy England?!
I love working with children of all ages and so it seemed perfect. I could really immerse myself in the culture whilst living with a host family, and at the same time I could learn so much by teaching at the school. I applied there and then (and the rest is history)!

What do you like best about being here?

My favourite thing about living here is that I am always doing something new. I work with nearly every child in the school – from infants to ESO4 – and I´m constantly surprised by how much effort is made by the teachers in the school to enhance the pupil´s learning – like the Harry Potter theme last term. I´ve never known a school in England get so engrossed with the decorations and the activities, both inside and out of the classroom. There were the Harry Potter workshops, the Quidditch matches, the school plays, the carol services, and the (amazing) production line which made sure that every person in the school took part in donating to a homeless charity last term. It´s not like a ´normal´ job, because the enthusiasm of my colleagues and the children make it so much fun to come in every day.
And, it’s not just in the school! I´m so lucky to be living with host families whilst I am here and they have been so kind and welcoming to me! We´ve had some fantastic adventures and I am learning so much with them. It´s a real pleasure to be here.

How do you think you can contribute to our school?

My role here, as a conversation assistant, is to give the students the opportunity to speak with a native English speaker on a daily basis. Working in the English lessons, and in other classes (like Physical Education, Games, etc) we get to talk about a wide range of things, and they can learn a mixture of topics. I really like working in small groups on activities to get them chatting together naturally. I know lots of games, songs and activities from England which I´ve been using in my classes and even hearing the children say “Hello Katie” in the school playground and the street is a delight for me!

Thank you Katie!

AGENDA GENER

PRÒXIMS ACTES I ACTIVITATS 

11/1  INICI DE LA SETMANA ANNA MARIA JANER ’18

Entre els propers dies 11 i 18 de Gener celebrarem un conjunt d’actes i activitats dedicat a la nostra fundadora Anna Maria Janer. Entre elles destaquen una gimcana temàtica a Primària i diverses competicions esportives a Secundària, com la Cursa a la Platja d’Ocata o el torneig de Futbol Sala entre les diferents classes.

20/1   XERRADA  A CÀRREC DE XAVIER CAPARRÓS
El pròxim dia 20 de gener, es realitzaran a l’escola unes sessions-tallers per a pares i mares sobre la gestió de les emocions. No us ho perdeu!
30/1   DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU
El 30 de Gener celebrarem la diada Escolar de la No Violència i la PAU.