Aprenem amb les ‘Big Questions’ del Professor Sugata Mitra

L’Erasmus+ ens permet estar en contacte amb escoles a l’estranger. I aquesta setmana, alumnes de primer d’ESO han estat a Glasgow amb alumnes de St Roch’s Secondary i Da Vinci de Poznan, Polònia. Junts han seguit contestant preguntes que els sorprenen, els animen a cercar informació i els porten a trobar respostes, tot  exposant-les en anglès davant de la resta de companys. Aquest projecte no tan sols pretén dotar al professorat de noves maneres d’educar; vol també fer alumnes altament competents, capaços de trobar respostes partint d’una simple i alhora motivadora incògnita. Cabria tota la població d’Escòcia, Polònia i Catalunya dins d’Escòcia? És un exemple de les moltes preguntes que hem treballat. I què diuen els nostres alumnes? Estan satisfets perquè els ajudem a millorar, satisfets de comprovar que amb l’anglès que els hem ensenyat poden parlar i entendres amb els seus companys de Glasgow i Poznan, contents de fer noves amistats i saber que, al llarg de tres anys, s’aniran tornant trobar.

En aquest projecte, que just ha començat, els alumnes i equips docents de tres escoles treballarem conjuntament tot desenvolupant els principis de l’educació del pedagog Sugata Mitra i School in the Cloud. Un molt bon projecte, i estem només a l’inici!