Butlletí de notícies

 

 

 

27 d’abril, Mare de Déu de Montserrat

Passen els anys i passen els estils i les modes, canvien els gustos i les tendències, es revisen activitats i es modifiquen horaris. I la festa de l’escola segueix essent la festa de l’escola: esperada, desitjada, participada, compartida. De celebrar-la tots junts a celebrar-la per etapes; de celebrar-la a l’escola a sortir de l’escola per celebrar-la bé; de fer-la durar tota una setmana a concentrar-ho tot en un dia… la festa de l’escola ha passat per diferents moments i diferents versions, però segueix sent la nostra festa.

A Secundària es planteja vèncer conjuntament un petit repte: pujar a Sant Mateu. Volem fomentar en els nostres alumnes l’afany de superació, el saber vèncer la mandra, la trobada amb companys que coneixen menys, el contacte amb la natura… Quan encara falten setmanes i els alumnes ja pregunten: Aquest any també anirem a Sant Mateu, oi? L’equip de professors considerem assolit l’objectiu primerenc, que era crear una il·lusió compartida i a partir de la qual ve la resta: caminar, parlar i escoltar, jugar, esmorzar, riure… també reflexionar una miqueta i forjar les ganes de repetir-ho l’any següent.

A Infantil i Primària, malgrat que les activitats són diferents, els objectius són molt similars: amb jocs i competicions esportives, on juguen tots amb tots, barrejats però units, competint però col·laborant, pretenem també promocionar la coneixença entre els diferents cursos, i crear així el sentiment de pertinença a un col·lectiu, que és l’escola, l’escola de tots.

I, un any més, després de tantes estones de preparació i dedicació, després d’un dia intens de celebració, s’acaba la jornada amb recança, però amb satisfacció, pensant que el proper any tornarem a celebrar la festa de la nostra patrona, la Mare de Déu de Montserrat. Amb les mateixes ganes de sempre.

Montse Rosanas
Directora

 

 

 

 

Notícies

Març

 

 

 

ESPELEOLOGIA A COLLBATÓ

ESO1 VISITA A LES COVES DE SALNITRE

Després del projecte “Dissenyem el geojoc”, amb el que els alumnes d’ESO1 varen dissenyar, construir, i presentar un joc de taula que aglutinava els principals conceptes de la Geologia, vam trobar interessant poder comprovar aquests coneixements directament a la natura. Per això, ens vam desplaçar a Montserrat, on la història de les roques es pot sentir a flor de pell. Primer vàrem fer un petit recorregut geològic, que ens va portar a entendre com es va formar la muntanya, i els diferents tipus de roques que hi podem trobar. Més tard ens vam endinsar dins la poc coneguda “cova freda”, on, equipats amb cascs i frontals, vam actuar com a autèntics espeleòlegs per poder descobrir les entranyes de l’entorn. Una experiència del tot satisfactòria!

 

 

 

CERVERA, PUNT DE TROBADA

TROBADA D’ESCOLES DE LA SAGRADA FAMÍLIA D’URGELL

El 5 de maig els alumnes de sisè varen anar a fer la Trobada Intercol.legial de totes les escoles de Catalunya de la Sagrada Família d’Urgell. Es van trobar escoles de Barcelona, Sabadell, Lleida, Viladecans, Andorra i nosaltres del Masnou. Aquest dia ajuda a conèixer els llocs més emblemàtics de la vida de la nostra fundadora, Anna Maria Janer. I també serveix per ampliar les relacions entre els nens/es que hi participen.
Va ser un dia ple d’alegries, emocions i jocs entre els més de  300 alumnes que hi van assistir.

 

  

 

Notícies

Abril

 

 

 

SETMANA DE L’ESPORT

ACTIVITATS ESPORTIVES AL MASNOU

La setmana del 9 al 13 d’abril vàrem participar, dins la matèria d’Educació Física, en diferents activitats esportives que la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Masnou va organitzar per tal de promoure l’esport i els hàbits saludables. Els alumnes d’ESO1 varen participar en una cursa d’Orientació entre el Masnou i Alella, va ser un repte exigent però engrescador.
Els d’ESO2 van disputar un campionat de Badminton al Poliesportiu Municipal mentre els d’ESO3 van anar al Club de Tennis, on van gaudir d’unes excel·lents instal·lacions on practicar l’esport de la raqueta. Per últim, els alumnes d’ESO4 van rebre unes nocions de Rugbi a càrrec dels jugadors del primer equip del Club Rugbi Alella a la platja d’Ocata. Va ser una setmana esportiva diferent i des de la nostra escola volem agrair a l’organització que la va fer possi
ble el seu esforç i dedicació per promoure l’esport a la nostra població.

 

 

 

VELA A LA BASE NÀUTICA

ESO1.OPTATIVA D’EDUCACIÓ FÍSICA

Com cada curs, hem iniciat la matèria optativa d’Iniciació a la Vela sense motor. Amb la col·laboració de l’Escola de Vela del Port del Masnou els nostres alumnes poden aprendre els primers coneixements sobre aquest esport nàutic i gaudir del fantàstic entorn que ens envolta. Cada dijous a la tarda, surten a navegar i aprenen a conduir una embarcació amb l’única ajuda de la força del vent.

 

 

 

LONDRES

VIATGE DE FI DE CURS

Autobusos vermells, conductors a la dreta, multiculturalitat, modernitat, tradició… Londres. Els alumnes d’ESO3 i ESO4, acompanyats per 5 professors, van agafar l’avió a les 7.30h del matí del dimecres 18 d’abril amb destí a la capital britànica. Començava un viatge que havien estat preparant durant algunes setmanes i que els va permetre, en només 4 dies, gaudir dels llocs més emblemàtics d’aquesta ciutat. El London Eye, Picadilly Circus i el Big Ben van ser les primeres atraccions amb què els alumnes van poder comprovar la gran història de Londres i del Regne Unit. A la tarda, el sempre animat Covent Garden, ple d’artistes que ensenyen la seva música i el seu art. I l’endemà, el Londres més monumental, amb la visita a Sant James Park i al palau de la reina, el Buckingham Palace. També va haver-hi temps per relaxar-se i jugar una estona pel maravellós Hyde Park.

L’excursió a Oxford ens va permetre conèixer alguns Colleges d’aquesta prestigiosa universitat. Fins i tot ens vàrem poder fer-nos fotos amb els seus estudiants guarnits amb les tradicionals togues. Un cop tornats a Londres ens vam emocionar amb el Musical “The Lion King”, que no va decebre ningú. El darrer dia, visita a la Torre de Londres per veure aquesta increïble fortalesa i les joies de la Corona. També vàrem gaudir d’una bona passejada pels voltants del riu Tàmesi i és que com deia el poeta Samuel Johnson “qui està cansat de Londres, està cansat de la vida”.

 

 

 

 

BANC DE SANG
UNA GOTA DE TU, VIDA D’ALGÚ
Els alumnes d’ESO 1 van organitzar una campanya de Donació de Sang el passat 24 d’abril a la tarda a la biblioteca de l’escola. La campanya estava formada per diverses activitats: l’elaboració d’un logo acompanyat d’un eslògan, la creació d’un cartell publicitari que s’ha penjat com a reclam al pati gran de l’escola, i la redacció d’una carta informativa per a les famílies de la nostra escola. Prèviament, els nostres alumnes van rebre una formació específica a través del Banc de Sang i de Teixits i, posteriorment, van fer taques de sensibilitació sobre la importància de donar sang i de captar possibles donants.
El dia de la donació, es van repartir tríptics informatius de la campanya per tot el Masnou i vàren realitzar tasques d’assistència als donants. La campanya va ser tot un èxit!

 

 

 

 

SANT JORDI
CADA INFANT, UN LLIBRE
El dia de Sant Jordi és un dia únic. Aquest any vam tenir l’oportunitat d’anar a la presentació d’un conte, conèixer l’autor i saber amb quina finalitat s’havia fet.

Ens expliquem una mica més: La Fundació Hospital de Nens de Barcelona vol humanitzar les seves instal.lacions per fer més fàcil l’estada dels infants a l’hospital. Així, l’empresa Caramel, autora del conte “La festa dels colors”, cedeix tots els drets de la venda del llibre a la Fundació i així l’ajuda a poder millorar. El dia de Sant Jordi va ser el punt d’arrancada. Els nostres alumnes de 1r d’EP van anar-hi. Van escoltar i mirar l’actor Pep Planas com explicava una història entranyable d’amistat. I van tornar amb el llibre cap a casa. Una experiència més. Tota experiència és aprenentatge. Per Sant Jordi, cada infant, un llibre.

 

 

 

CERTAMEN LITERARI
Sant Jordi és motiu de celebració a l’escola, i els alumnes en gaudeixen doblement: quan escriuen els seus relats, i en la festa de lliurament dels premis als tres millors escrits de cada curs. Enguany, a més, amenitzada amb l’actuació musical dels alumnes, que amb les guitarres i les seves veus van saber posar la nota original en aquesta festa tan estimada.

 

 

 

 

ESCRIVIM A JK ROWLING

CARTA A HOGWARTS
En Tom Denyer, alumne de 3r de primària, és un apassionat dels llibres del Harry Potter i els llegeix en anglès. La Katie, la nostra auxiliar de conversa, fan i experta del món de Hogwarts, li va preparar una unitat didàctica inspirada en els llibres de la J.K Rowling per practicar les cartes formals i informals. Una de les cartes que en Tom va escriure estava dirigida a l’ autora i, per què no, li vam enviar. Ens vam alegrar molt quan, a la bústia de l’escola, en Tom va rebre resposta de la J.K Rowling.

 

 

 

PROGRAMA ERASMUS+
ESTADA DE PROFESSORS DE L’ESCOLA A GLASGOW

La Montse, la Tònia i l’Albert, professors de l’escola, van tenir l’oportunitat de fer una estada de 3 dies a l’escola Holly Cross de Glasgow, Escòcia. Aquest activitat, enmarcada dins el programa Erasmus+ de la Unió Europea, els va permetre observar el funcionament d’una escola escocesa i participar del treball a les aules. Durant 3 dies van ser uns professors més de l’escola. La rebuda per part dels alumnes i els professors escocesos va ser molt positiva, i és per això que els volem agrair el tracte rebut i totes les facilitats que ens varen donar.

 

 

 

 

AGENDA D’ACTES
PROPERS ESDEVENIMENTS

  • 23 al 30 de maig: Estada al Masnou dels alumnes de l’Escola Da Vinci de Poznan, Polònia.
  • 25 de Maig: Sortida d’Educació Infantil al Parc de les Olors.
  • 4 al 8 de juny: Participació al Young Malta Festival de teatre a Poznan, Polònia.
  • 8 de juny: EP5 participa a Cantània
  • 20 al 22 de juny: Treball de Síntesi d’ESO2 a l’Estartit.
  • 22 de juny: Fi de curs a les piscines de Can Dragó i L’ illa Fantasia.
  • 22 de juny: Al vespre, acte de graduació d’ESO4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Sagrada Família, Tots els drets reservats

Vol canviar les preferències d’aquesta llista de correu electrònic?
Si vol pot modificar les seves preferències o donar-se de baixa d’aquesta llista.

Email Marketing Powered by MailChimp

 

 

 

Copyright © 2018 Sagrada Família, Tots els drets reservats

Vol canviar les preferències d’aquesta llista de correu electrònic?
Si vol pot modificar les seves preferències o donar-se de baixa d’aquesta llista.

Email Marketing Powered by MailChimp

 

 

 

 

 

 

This email was sent to abuscato@safamasnou.com

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Sagrada Família · C/ Jacint Verdaguer · 1 · El Masnou, Catalunya 08320 · Spain

Email Marketing Powered by MailChimp